Skandia Tour

Vad är Skandia Tour?
Skandia tour är SGFs ungdomstour.  Med upp till 30 st tävlingar per tävlingsomgång är det ett trappstegssystem för dig som golfspelande junior.
Trappan består av tre steg från Skandia Tour First, Skandia Tour Future och Skandia Tour Elite. Tävlingarna ser olika ut på de olika nivåerna och mellan omgångarna. Allt från 18 hål slagspel scratch på distriktsnivå till fyra dagars matchspel på elitnivå. För att spela på Skandia Tour Elite och Future måste du vara mellan 13 och 21 år. Under 2017 tillåter vi spelare yngre än 13 år att prova på spel på First. Du får högst vara 21 år för att delta på touren.

 

Skandia Tour First

Är tourens första nivå och inkörningsporten för dig som vill komma igång och tävla, oavsett om du vill bli bäst i världen eller bara tycker det är kul att tävla och träffa kompisar.

First spelas på cirka 15 platser runt om i landet varje omgång. Anmälningsavgiften är 200 kronor/tävling och betalas i Min Golf. För att spela på First måste du betala touravgift. (årsavgift för att spela på Skandia Tour)

Tävlingen spelas över 18 hål och spelformen är slaggolf. Det finns plats för 54 killar och 24 tjejer.

Skandia Tour First ger inga rankingpoäng men de tio främsta procenten i startfältet får flytta upp till Future nästkommande omgång.

Skandia Tour Future

Skandia Tour Future är den andra nivån på touren. Future spelas på sju spelplatser varje omgång. Här blir motståndet tuffare och du kan behöva åka till granndistriktet för att tävla. Omgång 3 och 4 spelas över två dagar vilket gör att en övernattning kan behövas. Future spelas över 36 hål förutom omgång 3 och 4 som spelas över 54 hål. Spelformen är slagspel och det finns plats för 54 killar och 24 tjejer.

Hit tar du dig antingen via dina rankingpoäng eller en uppflyttningsplats som du spelat till dig omgången innan. Anmälningsavgiften är 300 kronor och även här måste du betala touravgift.

Skandia Tour Future ger både uppflyttningsplatser och rankingpoäng. För att delta på Future måste du ha högst handicap 12 för pojkar och 15 för flickor..

Skandia Tour Elite

Elit har blivit Elite och fått ett större startfält, 78 spelare har blivit 156 (102 pojkar och 54 tjejer) vilket gör den till en riktig “stortävling” och ett självklart val för dig som vill spela med landets bästa juniorer.

Nivå 3 är därmed det högsta steget på Skandia Tour. Hit tar du dig på samma sätt som i de andra stegen, det vill säga genom rankingpoäng eller uppflyttningsplats från Future. På denna nivå får du mäta dig mot Sveriges bästa juniorer. Under varje omgång spelas en Skandia Tour Elite. Omgång 3 och 4 är svenska mästerskap och betyder att vinnarna kan titulera sig svensk mästare för juniorer och får Riksidrottsförbundets SM-tecken.

Anmälningsavgiften för spel på Elite är 400 kronor och anmälan sker i Min Golf.

Tävlingen spelas över minst tre dagar och spelformen är slagspel förutom omgång 4 som spelas som matchspel. Tävlingen ger rankingpoäng och ingår i World Amateur Golf Ranking.

Tävlingsansvarig:
Göran Schälin. Telefon 0709 – 468510
E-mail: juniortavling@ggf.nu

Länkar