Överenskommelse om samarbete

Fritt spel Juniorer  2020

Ring alltid  till klubben minst en dag innan spel och fråga om förmånen kan utnyttjas vid önskad tid.

Just nu upplever många klubbar ett extremt tryck på medlemsspel och kan därför inte alltid ta emot gratisspelande juniorer alla tider.
Förmånen med fritt spel för juniorer är tänkt att vara en möjlighet att hälsa på golfkompisar på andra klubbar (inte att ses som en obegränsad rättighet).

Anslutna klubbar, se nedan
Helår – Sommarlov

Helår Maj 2020-April 2021

Albatross GK
Ale GK
Backa Säteri IF Golf
Chalmers GK
Gräppås GK
Gullbringa G&CC
Kungälv-Kode GK
Lerjedalen GK
Lysegården GK
Mölndals GK
Partille GK
Sjögärde GK (Ny 2020!)
Stora Lundby GK
Särö GC
Torslanda GK
Öijared GK

Bakgrund

Föreslagna regler är exakt samma som tidigare tre års fritt spel samarbete. Göteborgs Golfförbunds styrelse har utgått ifrån de 17 klubbar som tidigare deltagit, och deras positiva erfarenheter av fritt spel samarbetet inom vårt golfdistriktsförbund.

Regler

Vid Göteborgs Golfförbund årsmöte onsdagen den 23 mars 2015 beslutade distriktets klubbar att samarbeta och erbjuda anslutna klubbars aktiva juniorer fritt spel enligt nedanstående två alternativ:

Juniorutbyte – Helår
Klubbar som deltar i Juniorutbytet ”Helår” har tillgång till alla deltagande klubbar under hela spelåret, samt alla deltagande klubbar i Juniorutbytet ”Sommarlov” under perioden 2020-06-13 – 2020-08-07.

Juniorutbyte – Sommarlov
Juniorer från klubbar i Juniorutbytet ”Sommarlov” har tillgång till alla deltagande klubbar i Juniorutbytet ”Sommarlov” och till alla klubbar som är med i Juniorutbytet ”Helår” under perioden 2020-06-13 – 2020-08-07.

 

Alla juniorer upp till och med 21 år, med officiellt handicap 36 eller lägre och med ett fullt betalande medlemskap i någon av de klubbar i distriktet som ingår i överenskommelsen har fritt spel hos varandra alla veckodagar, under hela säsongen, men med krav att inhämta ett godkännande från klubben för spel, minst en dag innan.

Samma regler gäller på alla klubbar som är med i överenskommelsen.

Samarbetet är tänkt som en möjlighet att hälsa på och se andra klubbar – och inte att ses som en obegränsad rättighet.

Klubben du besöker har (inte minst under 2020) rätt att begränsa fritt spel för gästande juniorer.

I övrigt gäller tidsbokning enligt respektive golfklubbs egna regler för greenfee spel.

Alltid anmäla sig i gästande klubbs reception för registrering som ordinarie greenfee gäst.

Vid spel när receptionen är stängd måste inskrivning i greenfeeboken ske.

Fritt spel gäller ej som greenfeeavgift vid klubb-, distrikts- och rikstävlingar.

Med fullt betalande medlemmar avses medlemmar, som efter erlagd årsavgift, får spela obegränsat på sin hemmaklubb utan någon extra betalning eller annan begränsning.

Övriga associerade klubbar med egen bana, efter ett junior- och elitmötesbeslut kan anslutas till junior fritt spel samarbetet under förutsättning att de ställer sin anläggning till förfogande på samma sätt som övriga klubbar.

Sommarlov 2020-06-13 – 2020-08-07

S:t Jörgen PGC